Hund hundesport dch hundetræning

Agility

Agility går ud på at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. krybe gennem tunneller, balancere på planke,  springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv.

FORUDSÆTNINGER:
For at starte på agility, skal der være en rigtig god kontakt hundefører og hund i mellem. Det er trænerne på begynderholdet, der vurderer det. Du skal derfor have gennemgået et hvalpekursus eller et kursushold i vore lydighedsprogram først.

Agility kan dyrkes både som konkurrencesport og på motionsplan. Her lidt om de hold vi pt har i DcH Grindsted-Billund:

BEGYNDERHOLDET:
TRÆNINGEN TILPASSES HUNDENS ALDER OG TEMPERAMENT.
Først og fremmest kontakt, glæde og være positive/positive træningsmetoder, Hunden skal blive siddende inden start/HF starter sammen med hunden. Start indøvning af felter. Start indøvning af zig-zag. Fremad  ”Snuse” lidt til de forskellige forhindringer. Lære at løbe fremad gennem spring (Alt efter hundens alder : med/uden pinde på)  Lære tunnel og pose.  Finde ud af, hvad der skal belønnes med og belønning på de rigtige steder.  Evt. småøvelser til hjemme. Indøve så HF er på begge sider af hunden. Små skridt ad gangen. HUSK stop hvis hunden bliver træt og stop med noget positivt.
Rykker først videre, når træner på begynderhold og Kl-1 hold er enige herom.

KLASSE 1-HOLDET:
TRÆNINGEN TILPASSES HUNDENS TEMPERAMENT.
At fortsætte med kontakt m.v.,   Belønning – hunden gør kun, hvad der kan betales sig.  Fremad   At fortsætte fra begynderholdet med: At  blive siddende inden start/eller starte sammen med hunden som HF har lært på beg.hold. At  forstætte med at lære felter – på den måde, som HF har lært på begynderholdet. At fortsætte med at lære zig-zag – på den måde, som HF har lært på begynderholdet.   At lære de forskellige forhindringer rigtig godt, bl.a.  balance, vippe, A, pose, flyv, hjul, bord og mur.  Lære at hunden skal  løbe uden halsbånd. Starte på egentlig handling af hunden (kropssprog)  HF skal være på begge sider af hunden. Fremad. HUSK stop, hvis hunden bliver træt, og stop med noget positivt.
Går først videre på kl.2/konkurrence, når zig,zag, felt og ”bliv” skønnes så meget  på plads, at træner på Kl. 1 og kl. 2/konkurrence er enige om, at HF rykker videre på næste hold.

KLASSE 2-HOLDET:
TRÆNINGEN TILPASSES HUNDENS TEMPERAMENT.
At fortsætte med kontakt m.v.  Belønning, hvad motiverer mest  – hunden gør kun, hvad der kan betale sig. Mere handling/kropssprog. Lære at gå banegennemgang. Små frekvenser fra baner/hele baner. Fremad. HUSK stop, hvis hunden bliver træt, og stop med noget positivt.
Holdet er for dem, der ved, at de ikke vil til konkurrence, men stadig gerne vil træne med deres hunde – HF kan dog stadig tilbydes konkurrence.

KONKURRENCEHOLDET:
TRÆNINGEN TILPASSES HUNDENS TEMPERAMENT.
At fortsætte med kontakt m.v. Belønning – der bruges forskellig belønning – hvad motiverer mest. Gå meget mere i detaljer med handling, dels for prøve at ”spare sekunder”, handling efter hundens temperament m.v. /mere kropssprog Banegennemgang, herunder starten, gå banegennemgang, ”læse en bane” –hvordan hjælper HF hunden mest muligt m.v.  Holde felt, zig-zag og ”bliv” ved lige. (for dem, der ikke starter sammen med hunden) Holde øvelse af  de forskellige forhindringer ved lige.  Lære forskellige handlingsmetoder på frekvenser af baner, så vi finder ud, hvad der lige netop passer til hver enkelt ”par” (HF og hund). Baner – mest delt op i frekvenser – og indimellem hele baner.
Holdet er kun for dem, der ved, at de vil til konkurrence/går til konkurrencer, da træningen er meget intensiv og individuel.

Boks til venstre

Dette er boksen venstre widgetized område.

Boks midt

Dette er den boks widgetized mellemområdet.

Boks lige

Dette er boksen rigtige widgetized område.